Poklon od 50.000 dinara za 37 mladih bračnih parova

PEĆINCI – Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik Milanom Aleksićem, mladom bračnom paru Jelenku i Katarini Gordić iz ovog naselja jednokratni novčani dodatak za bračne parove u iznosu od 50.000 dinara.

Foto: Opština Pećinci

Predsednik Đokić je tom prilikom podsetio da je pećinačka lokalna samouprava od ove godine uvela ovu meru podrške porodici i mladim bračnim parovima, kao i da će u ovoj podeli po 50.000 dinara dobiti 37 bračnih parova koji su brak zaključili u periodu od 1. avgusta do 30. novembra ove godine, a da je ukupno u ovoj godini zaključeno 83 braka.

“Opština Pećinci je jedna od industrijski najrazvijenih opština na teritoriji Republike Srbije i mi na ovaj način pokušavamo da naše mlade bračne parove zadržimo da ostanu da žive i rade na teritoriji svoje opštine. Trudimo se da u svim segmentima infrastrukturno opremimo našu opštinu, da im omogućimo najbolje uslove za život. Takođe, druga važna mera podrške porodici je pomoć za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara koju sprovodimo već duži niz godina, sa kojom nastavljamo i u idućoj godini. Od Nove godine za svu decu sa teritorije opštine Pećinci vrtić će biti besplatan. Brinemo o deci i kada krenu u školu. Ove godine smo finansirali udžbenike za decu od prvog do petog razreda, a od naredne školske godine finansiraćemo udžbenike za svu decu od prvog do osmog razreda, tako da će sva deca koja pohađaju osmogodišnju školu u našoj opštini imati besplatne udžbenike” – naglasio je predsednik Đokić.

Foto: Opština Pećinci

Jelenko i Katarina zaključili su brak 15. oktobra ove godine. Oboje iz Donjeg Tovarnika, odlučili su da tu i ostanu i zasnuju svoju porodicu, jer kako nam je rekla Katarina, u svom mestu i u svojoj opštini, imaju najbolje uslove za život.

“Ovo je jako lep gest Opštine Pećinci što na ovakav način podržava nas mlade i pruža nam podršku” – izjavila je Katarina, i sa osmehom dodala da već početkom aprila naredne godine očekuju svoju prvu bebu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.