Osnovna škola u Čereviću dobila bolje uslove za boravak učenika

BEOČIN – Predsednica opštine Beočin Biljana Janković i direktor Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ Dragan Mitić obišli su danas područno odeljenje beočinske osnovne škole u Čereviću gde su završeni radovi na rekonstrukciji krova i sanaciji objekta.
foto: Ismet Ademovski

Zahvaljujući saradnji Opštine Beočin i beočinske osnovne škole ali i na osnovu sugestija roditelja i predloga zaposlenih, čerevićka škola dobila je značajno bolje uslove za rad i boravak oko 70 učenika nižih razreda.

foto: Ismet Ademovski

Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija krova škole, postavljeni su novi prozori i vrata u svim učionicama, zbornici kao i drugim školskim prostorijama, renovirani su nastavnički toaleti a fiskulturna sala dobila je novo ruho jer je u njoj zamenjen parket kao i kompletna stolarija.

foto: Ismet Ademovski

Prema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković, čerevićka škola je tokom ove godine rešila i značajno pitanje bezbednosti učenika ograđivanjem školskog dvorišta a sada je i ulaz lepši i funkcionalniji sa novom behaton stazom koja je postavljena.

foto: Ismet Ademovski

„Nadam se da će učenici biti zadovoljni i da će učiteljima koji rade sa našom decom boravak u školi biti prijatniji. Iako smo tokom leta započeli radove na sanaciji gotovo svih škola na teritoriji opštine, školski objekat u Čereviću imao je mnogo problema na koje su nam najpre roditelji nešto ranije tokom godine skrenuli pažnju. Svesni smo da se sva pitanja ne mogu rešiti odjenom i preko noći, ali smo se zaista trudili da u saradnji sa školom, izađemo u susret potrebama učenika i zaposlenih i krenemo sa najvažnijim ulaganjima koja su bez sumnje neophodna.“, rekla je Janković.

foto: Ismet Ademovski

Ona je dodala će Opština Beočin i u narednom periodu nastaviti sa najavljenim radovima i u ostalim školama a najveći izazov je centralni školski objekat u Beočinu gde je skoncentrisan najveći broj učenika.

foto: Ismet Ademovski

„Iako vodimo računa da se ne zanemare seoske škole i manja područna odeljenja, najveći posao nas očekuje u školi Beočinu koju pohađa više od 800 učenika. Nakon Sviloša, Suseka, Beočin sela i Čerevića, do kraja godine nas očekuje završetak nekih od radova na beočinskoj školi koju pohađaju niži razredi, a za narednu godinu planarana je rekonstrukcija krova i renoviranje učionica u drugom delu škole gde borave deca od petog do osmog razreda.“ istakla je Janković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.