10 mladih bračnih parova u 2023. godini obezbedilo dom uz pomoć opštine Inđija i ministarstva

INĐIJA – U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove.

Potpisivanju ugovora  pored korisnika prisustvovali su i pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt.

Bračni par Milana i Ivan Dašić dobili su 1.200.000 dinara za kupovinu kuće u Ljukovu. Pored ministarstva ovakvu meru sprovodi i lokalna samouprava, smatrajući da je pomoć mladim ljudima u rešavanju egzistencijalnih pitanja važna za očuvanje porodice kao institucije.

„Moramo podržati mlade ljude na njihovom putu u izgradnji porodice, dati im vetar u leđa kako bi im početak bio laški, i time dati doprinos njihovoj borbi da ostanu na selu da žive“, kaže Živanović, zadovoljan što će takvi, konkretni koraci poboljšati demografsku sliku sela i omogućiti njegov opstanak.

„Agencija za ruralni razvoj Opštine Inđija pruža neophodnu pomoć mladima pri rešavanju adinistrativnih pitanja u vezi sa konkursom, i bićemo im na raspolaganju i ubuduće“, naglasila je Ivana Peović Ševrt, direktorka Agencije.

10 mladih bračnih parova sa teritorije opštine Inđija je kroz mere ministarstva i opštine Inđija u 2023 godinu obezbedilo sebi krov.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.