Sofić: Preko 2 milijarde dinara uloženo je u Inđiju od juna 2016. godine

INĐIJA – U Opštinu Inđija koja se svrstava u prvu kategoriju po razvijenosti, Pokrajinska vlada je u prethodnih osam godina uložila preko 2 milijarde dinara.

Najviše sredstava uloženo je u investicione projekte-čak više od milijardu dinara, a zatim slede poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo i regionalni razvoj.

Investicioni projekti u Inđiji finansirani su sa više od 1,1 milijardu dinara. Završena je sportska hala u Inđiji, a investicija je vredna 400 miliona dinara. Sa preko 290 miliona dinara rekonstruisan je put od raskrsnice sa državnim putem IIA-100 do hotela Norcev na Fruškoj Gori. U rehabilitaciju kolovoza puta Banstol-Čortanovci uloženo je preko 260 miliona dinara.

Projekat rehabilitacije Ulice Cara Dušana od ulaska u naseljeno mesto Krčedin iz pravca Beške do izlaska iz naseljenog mesta ka Slankamenu finansiran je sa preko 98 miliona dinara. Rehabilitovana je Ulica Kralja Petra u Beškoj i izgrađena je saobraćajnica u radnoj zoni 15 sa projektnom fekalnom kanalizacijom duž saobraćajnice. Vrednost ovih radova je skoro 60 miliona dinara.

Sektor poljoprivrede finansiran je od strane Pokrajinske vlade sa preko 637 miliona dinara. Najviše finansirane namene su izgradnja fekalne kanalizacije, uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja, uređenje atarskih puteva i otresišta, poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka i podrška mladima u ruralnim područjima.
Kada je reč o obrazovanju, u ovaj sektor uloženo je preko 51 milion dinara. Najviše sredstava investirano je u rekonstrukciju i sanaciju objekata osnovnog i srednjeg obrazovanja, zatim u nabavku opreme za njihove potrebe i za regresiranje prevoza učenika.

Zdravstvo je finansirano sa preko 30 miliona dinara koji su uloženi u izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova.
U regionalni razvoj uloženo je preko 67 miliona dinara u Opštini Inđija. Sprovođenje mera razvojne politike koje je u vezi sa otvaranjem novih radnih mesta finansirano je sa preko 23 miliona dinara, a preko 39 miliona dinara je dodeljeno privrednim društvima za kupovinu nove opreme.

”Pokrajinska vlada kontinuirano je ulagala u opštinu Inđija kako bi omogućila njen konstantan napredak. Iako je među razvijenijim lokalnim samoupravama, bilo je potrebno i dalje investirati u oblasti poput poljoprivrede, obrazovanja, zdravstva, regionalnog razvoja ili investicionih projekata kako bi se nastavio pozitivan trend koji ova opština pokazuje u proteklom periodu”, rekao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.