Inđijska industrijska zona obogaćena za 150 platana

INĐIJA – Državna sekretarka u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Sara Pavkov posetila je Opštinu Inđija i zajedno sa predsednikom opštine Inđija, Vladimirom Gakom, radnicima JKP „Кomunalca“ iz Inđije i učenicima inđijske Tehničke škole, posadila 150 platana, od 700 koliko su obezbedili ministarstvo i opština.
Foto: Vojvodina uživo

Biće to drvored koji će biti vetro-zaštitni pojas u privrednom okruženju, na lokaciji 15 u industrijskoj zoni. Državna sekretarka u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Sara Pavkov istakla je značaj ove akcije sa ekološkog aspekta i da ovaj projekat direktno utiče na poboljšanje životne sredine.

Foto: Vojvodina uživo

“U pitanju je projekat vetrozaštitnih pojaseva, u okviru konkursa pošumljavanja i ozelenjavanja, koji je izuzetno značajan iz nekoliko aspekata. Inđija je pravi primer jer će sadnice koje su posađene direktno će uticati pozitivno na fitoremedijaciju, na usvajanje teških metala gasova iz saobraćaja u ovom delu Vojvodine, koje je primersinergije kako poljoprivreda, kapitalne investicije odnosno privreda i životna sredina mogu da budu na jednom istom mestu da zajedno funkcionišu, ” rekla je između ostalog sekretarka Pavkov i dodala da je vrednost investicije preko 2,6 miliona dinara za 700 sadnica ove godine, dok je za prethodne tri godine samo na teritoriji opštine Inđija posađeno je preko 9.000 sadnica.

Foto: Vojvodina uživo

U sadnji platana učestvovali su  i učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ što je dobro jer mlade generacije uče kako se štiti životna sredina, naglasio je predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.

Foto: Vojvodina uživo

“Zajedno sa ministarstvom smo mnogo toga uradili, i uradićemo i u narednom periodu. Ovaj deo Inđije će svakako biti zeleniji i zdraviji. Ono što je najvažnije jeste da oplemenjujemo industrijsku zonu i svakim danom činimo korak više u zaštiti životne sredine jer je to najvažnija stvar koju možemo da radimo u Inđiji. Inđiji ne fali poljoprivrede, ali zelenila svakako.” zaključio je Gak.

Foto: Vojvodina uživo

U prethodnom periodu Inđija je imala najmanji stepen pošumljenosti na teritoriji Vojvodine. Ta se slika u poslednjih 7 godina značajno promenila. Plan za narednu 2024. godinu je da se nastavi sa akcijom pošumljavanja na teritoriji opštine Inđija, ali i da se nastavi uključivanje učenika u ovakve projekte kako bi se odnosili drugačije i bolje prema zaštiti životne sredine.

Ova vest je deo projekta Inđija uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.