Uskršnji mafini sa šargarepom: Ako ovo iznesete na prazničnu trpezu, nećete pogrešiti, tražiće se i repete

Recept za mafine od šargarepe je nešto što ćete sigurno sačuvati u vašoj knjizi i praviti ih svake godine, a možda i mimo praznika.

Mafini sa šargarepom,da li je to slatkiš ili slaniš?

Ovi mafini su tako jednostavni, brzi i ukusni, a šargarepa im daje finu notu slatkoće i divnu sočnost.

Jedno je sigurno, moraju vam se naći na uskrsnom stolu, još ako ih ovako lepo ukrasite, nema greške!

Sastojci za mafine:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g braon šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 izrendana korice pomorandže
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 jaje
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 1,5 dl jogurta
  • 150 g sitno izrendane šargarepe

Sastojci za krem:

  • 250 g mascarpone sira
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 kašičica arome vanile

Sastojci za ukrašavanje:

  • čokolada
  • slatke perle

Priprema mafina:

Pomešati suve sastojke, pa u njih umešati tečne sastojke i šargarepu.

Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama, uliti smesu (2/3 korpice) i peći 10 minuta u pećnici zagrejanoj na 200 °C, smanjiti temperaturu na 180 °C i peći oko 15 minuta (proveriti čačkalicom).

Mafine ukrasiti kremom (sastojke umututiti mikserom), rendanom čokoladom slatkim perlama.

Prijatno!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.