logo transparend vojvodina uzivo

Pritisak se pojačava: Da li je zaljubljivanje teže nakon tridesete?

Nakon što je otkrio da je pod pritiskom zbog potrage za životnim partnerom, veliki broj ljudi se složio s njegovim iskustvom.

Postavlja se pitanje: Da li je istina da se posle 30. godine teže zaljubljujemo?

„Pitanje je verovatno više usmereno ka onima koji su prešli tridesetu. Ja sam nedavno zakoračio u taj period i već osećam teret traženja nekoga s kim bih osnovao porodicu. Do sada sam se uglavnom držao dalje od toga, više uživao u avanturama nego u stabilnosti. Ali, s poslednjim pokušajima, nisam pronašao tu povezanost. Nisam se zaljubio i to je rezultiralo prekidom veze“, podelio je jedan korisnik s Hrvatskog Redita.

„Trenutno se viđam s osobom koja je sasvim pristojna, ali ipak ne osećam onu iskru ljubavi. Pitam se da li će se to ponoviti i bojim se da bih s vremenom mogao izgubiti i želju za tom osobom. Da li je život nešto naučio na tu temu?“, pitao je.

Ova tema je privukla pažnju mnogih korisnika. Dok su neki tvrdili da tridesete nisu granica za pronalaženje ljubavi i osnivanje porodice, drugi su isticali da je to znatno teže u tom dobu.

Teže je zaljubiti se posle 30. godine

Naučnici tvrde da je istina da je teže zaljubiti se što je osoba starija. Starimo, postajemo selektivniji i imamo više zahteva prema potencijalnim partnerima. Više ne tražimo samo nekoga za zabavu, već nekoga s kim možemo izgraditi duboku i ispunjavajuću vezu.

Iako je pronalaženje takve osobe izazovno, postoji nekoliko strategija koje mogu povećati šanse. Treba biti aktivniji, ne oslanjati se samo na sudbinu. Na primer, istraživanja pokazuju da razgovor s nepoznatima u teretani može povećati šanse za pronalaženje ljubavi za 15 odsto, a aktivnosti na internetu za 17 odsto.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.