logo transparend vojvodina uzivo

Na vrhu ove planine ljudima klecaju kolena, otkazuju ekstremiteti, pa Hitna pomoć non-stop trči okolo, a sve vrvi od posetilaca

Slike s vrha su zaista uznemirujuće, ali ljudi su presrećni.

Planina Tajšan, smeštena u istočnoj Kini, u provinciji Šandong, predstavlja jedan od pet veličanstvenih svetih planinskih masiva Kine. Poznat po svojoj izuzetnoj prirodnoj lepoti i dubokim kulturnim značajem, Tajšan je više od planine – on je simbol duhovnosti i inspiracije kroz vekove.

Visoka preko 1.500 metara, planina Tajšan dominira pejzažom sa stenovitim vrhovima i bujnim zelenim šumama. Preko 6.600 stepenica vodi posetioce do vrha, što čini uspon na Tajšan ogromnim izazovom za ljude koji žele da se popnu na njen vrh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sach Kadwa Hai (@sachkadwahai)

Težak uspon

Nakon hiljada stepenica za koje u proseku treba četiri do šest sati u jednom pravcu, mnogi turisti dožive neprijatno trešenje nogu od opterećenja. Neki čak i ne mogu da ustanu i dosta deprimirajuće izgleda videti okolo ljude kojima kolena klecaju, ali to je ovde sasvim normalna pojava. Ekipa Hitne pomoći non-stop dežura i pomaže ljudima koji su kolabirali ili su im se noge odsekle od napona.

Jedna od posebnosti Tajšana je izlazak sunca s vrha, koji privlači hiljade posetilaca. Pogled na sunce koje se penje iznad oblaka i osvetljava planinske grebene nešto je što se ne zaboravlja. Osim toga, Tajšan je poznat i po svojoj izvanrednoj flori i fauni, uključujući retke vrste biljaka i životinja koje mogu biti pronađene samo na ovom području.

Za one koji traže duhovno iskustvo, Tajšan nudi mnogobrojne mogućnosti za meditaciju i refleksiju u mirnom i prirodnom okruženju. Mnoštvo hramova i manastira nudi utočište i duhovnu hrabrost za posetioce svih veroispovesti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.