Recept dana: Isprobajte tradicionalni turski sutlijaš sa vanilom u svojoj kuhinji

Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali neodoljivo ukusnim desertom koji će vas odvesti pravo u mediteranske krajeve, onda je turski sutlijaš sa vanilom pravi izbor za vas.

Još aromatičniji i bogatiji od svoje klasične verzije, ovaj desert će zadovoljiti sve vaše čulne apetite. S lakoćom se priprema, a rezultat je kremasta poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Vreme pripreme:

  • oko 30 minuta

Sastojci:

  • 1 šolja (od 200 ml) pirinča
  • 3 šolje vode
  • 500 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesa pudinga od vanile
  • 1 šaka oraha ili badema za dekoraciju

Priprema:

1. Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u 3 šolje vode dok ne postane mekan.
2. Dodajte mleko u skuvani pirinač i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri.
3. U međuvremenu, puding od vanile pomešajte sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica.
4. Ovu mešavinu pudinga i šećera polako sipajte u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju.
5. Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom nasjeckanih oraha ili badema.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.