Peti novosadski most: Zavirite u unutrašnjost budućih stubova! (VIDEO)

NOVI SAD – Zavirite u središte stuba koji će nositi peti most kod Novog Sada. Trenutno se u Srbiji gradi 400km autoputeva, a na delu Fruškogorskog koridora,  nove saobraćajne arterije koja će povezati Bačku i Srem sa Zapadom Srbije, izranja most.

Kako teče izgradnja budućeg, petog mosta, pogledajte u eksluzivnim  snimcima koje je  napravila ekipa portala Vojvodina uživo.

Fruškogorski koridor, kao brza saobraćajnica sa četiri saobraćajne trake od 47,7 kilometara, povezaće Novi Sad i Rumu, kao i sadašnje i najavljene autoputeve Beograd-Subotica, Beograd-Zagreb, Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i Ruma-Šabac.

Foto: Vojvodina uživo

Budući most je projektovane dužine od 1.765 metara.

Izvođač radova je kineska kompanija “China Bridge and Road Construction” (CRBC).

Foto: Vojvodina uživo

Nakon izgradnje, novi tranzitni most biće najbrža veza između autoputeva E70 i E75, koji će rasteretiti saobraćaj kroz najveći grad u Vojvodini.

Foto: Vojvodina uživo

Most će služiti kao deo obilaznice oko Petrovaradina, te će preko njega ići sav teretni saobraćaj sa istoka i severa prema Sremu i dalje ka zapadnoj Srbiji i BiH, ukoliko mu odredište nije sam Novi Sad.

Pored mosta, radovi su intenzivni i na Fruškogorskom tunelu.

Takodje, podsetimo ovo je jedan od dva mosta koja se grade, preko Dunava u Novom Sadu.

U isto vreme grade se i dva mosta preko Save. Jedan je kod Sremske Rače, kao deo autoputa Kuzmin – Sremska Rača, odnosno autoputa Beograd – Sarajevo.

Dok se na drugom mostu na Savi kod Šapca, radovi privode kraju, koji je je deo autoput Ruma – Šabac – Loznica.

Ovaj i mnogi drugi infrastrukturni projekti koji se grade ostvaruju snove hiljada ljudi za boljom povezanošću i stvaraju mogućnost još većeg i bržeg razvoja i ulaganja u privredu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.