Gradi se brza saobraćajnica Šabac – Loznica (VIDEO)

ŠABAC – Brza saobraćajnica od Šapca do Loznicе, najvеći jе saobraćajni infrastrukturni projеkat u ovom dеlu Srbijе, jеdan od dеsеt projеkata autoputеva i brzih saobraćajnica koji se trеnutno rеalizuju u našoj zеmlji i prеdstavlja snažnu podršku privrеdi i privrеdnicima, i čini preduslove za dolazak novih invеsticija i rast plata.

Ekipa portala Vojvodina uživo bila je na licu mesta i snimila kako teku radovi. Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Novi put Šabac – Loznica biće dug 55 kilometara, imaće četiri trake razdvojene razdelnom trakom i zaobići će sva naseljena mesta kroz koja sada prolazi magistralni put M-19.

Foto: Vojvodina uživo

Zbog toga će se između ova dva grada putovati najduže pola sata umesto sat vremena, a investicija je procenjena na 247,5 miliona evra.

Foto: Vojvodina uživo

Nova saobraćajnica prolazi kroz deset šabačkih katastarskih opština – Mačvanski Pričinović, Tabanović, Majur, Štitar, Slepčević, Zminjak, Duvanište, Petlovača, Ribari i Prnjavor. Jedan krak se odvaja na području katastarske opštine Slepčević i ide kroz Dublje, prema Badovincima na Pavlovića most, u istom profilu. Glavna trasa ide preko obilaznice do Šepka i to će biti veza za Bosnu.

Foto: Vojvodina uživo

Podsetimo, moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 km, obuhvataće tri prostorne celine: deonica Ruma – (Šabac) most na Savi, u dužini od 22 km će biti autoput u punom profilu, druga celina je most preko reke Save od 1,3 km, a treća deonica je Šabac-Loznica, koja se gradi u profilu brze saobraćajnice u dužini od 55 kilometara.

Takođe, od Novog Sada do Rume gradi se Fruškogorski koridor sa najdužim tunelom u Srbiji kao i novim mostom preko Dunava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.