Autoputem Kuzmin – Sremska Rača do kraja godine (VIDEO)

SREMSKA RAČA – Most preko reke Save čini neposrednu vezu dve države, a autoput Kuzmin – Sremska Rača deo je projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo. Put je projektovan za maksimalnu brzinu od 130 km na sat.

Ekipa portala Vojvodina uživo snimila je kadrove iz vaduha, dinamiku radova, pogledajte u videu:

Na ceremoniji započinjanja radova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je tom prilikom izjavio da bi izgradnja dela autoputa ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini oko 19 kilometara, mogla da bude gotova pre kraja 2023. godine i poručio da Srbija premrežavanjem zemlje autoputevima spaja države i narode u regionu.

“Želim turskim izvođačima na ovoj deonici da pre kraja 2023. završe oko 19 km autoputa da bi ljudi mogli da ga koriste i da približimo i Republiku Srpsku i BiH Srbiji – da uspostavimo mostove prijateljstva i zajednički gradimo i izgradimo veće poverenje između nas”, rekao je Vučić u obraćanju na početku radova na izgradnji trase deonice autoputa Sremska Rača – Kuzmin.

 

Danas, radovi napreduju planiranom dinamikom. Uprkos svim svetski negativnim pomeranjima, Srbija radi, završava i planira nove infrastrukturne projekte.

Sremska Rača
Foto: Vojvodina uživo

Vrednost radova na deonici je oko 225 miliona evra.

Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu autoputa Beograd-Šid sa autoputem Kuzmin-Sremska Rača. Most preko reke Save povezuje Srbiju i BiH.

Ukupna vrednost projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo je oko četiri milijarde evra, koji delom treba da finansira i Turska.

Autoput Sremska Rača
Foto: Vojvodina uživo

Takodje, paraleno sa radovima od Kuzmina do Sremske Rače, započeti su radovi i od Bijeljine do Sremske Rače. Tom prilikom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je izjavio da će naša zemlja sa 100 miliona evra finansirati taj projekat, kao i da će građani, kada budu gotovi radovi, za oko dve i po do tri godine, moći da stignu od Beograda do Bijeljine za samo sat i pet ili 10 minuta, ukoliko ne bude zadržavanja na granici.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: