Prelet novog mosta na Savi (FOTO/VIDEO)

ŠABAC/SREM – Most preko Save, jedan od dva preko ove reke koji se trenutno gradi, spojen je u julu prošle godine, a završni radovi su u toku. Most je deo autoputa Ruma-Šabac koji se nastavlja na brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica i spojiće više od 600.000 građana Srbije, olakšavajući komunikaciju i protok robe i usluga. 

Ekipa Vojvodina uživo zabeležila je iz vazduha završne radove na mostu preko reke Save, ka Šapcu.

Projekat je podeljen na tri deonice: auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, zatim most preko reke Save koji je dugačak 1.327,5 metara i brza saobraćajnica Šabac – Loznica dužine 54,58 kilometara. Te tri deonice spojiće sremski i mačvanski okrug krajem 2023. godine.

Foto: Vojvodina uživo

Ukupna dužina obe saobraćajnice je 77 kilometara, dok je procenjena vrednost realizacije projekta 467,5 miliona evra. Izvođač radova je azerbejdžanska kompanija “Azvirt”.

Foto: Infografika, Vojvodina uživo

Deonica Ruma – (Šabac) most na Savi zaobići će sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, što će rasteretiti ulice u ovim naseljenim mestima. Ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom, pošto će se autoput ovde ukrstiti sa državnim putem IB reda broj 20, a zatim će u luku zaobići ovo i sledeće selo Jarak, ostavljajući ih sa leve strane.

Foto: Vojvodina uživo

– Ovaj put je spona između Sremskog i Beogradskog okruga sa Mačvom i čitavom Zapadnom Srbijom. To je gusto naseljeni deo Srbije i biće pun profil autoputa širine 29 metara – napomenuo je predsednik Vučić prilikom započinjanja radova, i dodao da kada bude sve gotovo, ovaj kraj će biti povezan ne samo sa ostalim delovima Srbije nego i sa budućom saobraćajnicom između Kuzmina i Bijeljine.

Vučić je tada naglasio da ova saobraćajnica predstavlja važnu investiciju jer se nastavlja na budući Fruškogorski koridor.

Foto: Tanjug / Rade Prelić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: