Subotica: Nastavlja se akcija besplatnih pregleda u bolnici

SUBOTICA – Ministarstvo zdravlja u nedelju, 19. maja, od 8 do 17 časova u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju. Akcija će biti organizovana i u Subotici, u Opštoj bolnici, u internističkom delu Polikliničke službe.

Tom prilikom svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja i uputa izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

Ministarstvo zdravlja na ovaj način nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa u okviru koje je, za više od dvadeset dana, besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliki odziv, a njen značaj, pored velikog broja građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada njih upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.