logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran: Nove kante i kontejneri za uredniji životni prostor

SRBOBRAN – U nastavku pružanja podrške lokalnim samoupravama u projektima unapređenja životnog prostora i podizanja čistoće ulica i javnog prostora, Ministarstvo zaštite životne sredine isporučilo je danas Javnom komunalnom preduzeću „Graditelj“ 43 kontejnera zapremine 1.100 litara, i 130 kanti zapremine 240 litara, ukopne vrednosti oko 1,5 miliona dinara.

Primopredaji ove opreme prisustvovali su Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Robert Jakša, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

„Hvala Ministarstvu zaštite životne sredine na veoma dobroj saradnji koju smo ostvarli ne samo po pitanju ovog projekta, već i godinama nazad. Od resornog ministarstva u prethodnom periodu dobili smo značajne donacije i u vidu kontejnera i kanti, ali isto tako i kamion za odnošenje otpada, koji nam veoma znači u svakodnevni aktivnostima na zaštiti životne sredine. Posebno ističem kontinuiranu podršku koju dobijamo za pošumljavanje naše teritorije, znatno smo uvećali površine pod šumama, što je veoma značajno jer znamo da je opština Srbobran bila skoro na začelju po tom pitanju među lokalnim samoupravame. Hvala Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović na velikoj podršci, naš zajednički zadatak je da budemo primer odgovornog ponašanja prema životnom prostoru, da zaštitu podignemo na najviši nivo, a tome će pomoći i najavljeno skoro otvaranje regionalne deponije u Novom Sadu, kojoj će pripadati i naša opština Srbobran. Zbog toga nam je veoma važna i ova donacije i prethodno obezbeđeni kamioni za odnošenje otpada, kako bi uspešno odgovorili na sve izazove i obaveze. Ovako opremljeni lakše ćemo izvršiti sve zadatke u vezi sa odlaganjem smeća na regionalnoj deponiji. Potrebno je i dodatno podići svest građana o važnosti reciklaže, veoma brzo ćemo uvesti nove načine odlaganja, razdvajanje otpada u samim domaćinstvima a zatim i na transfer stanicama. Poslednji krug u tom lancu biće odlaganje na regionalnoj deponiji, uz reciklažu na jedan novi, ekološki način“, poručio je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.