logo transparend vojvodina uzivo

Noć muzeja u Subotici na 28 lokacija

SUBOTICA – Subotica se i ove godine pridružuje inicijativi, te će se manifestacija „Noć muzeja“ po 19. put održati u ovom gradu i to u subotu 18. maja od 18 časova do ponoći.

Subotičani i posetioci će imati priliku da obiđu čak 28 lokacija, od kojih su neke prvi put u programu, a sve učesnike očekuje bogat kulturni program.

U „Noći muzeja“ učestvuju Savremena Galerija, Gradski muzej, Otvoreni univerzitet, ali i drugi poput Ekonomskog fakulteta, Udruženja „Zvuci srca”, Italijanski kulturni centar, Fondacija „Danilo Kiš” i druge, a ulaz je svugde besplatan.

„Kod nas u Muzeju smo se isto pripremili, a osim stalnih postavki biće i jedna nova koja je tek otvorena, reč je o umetničkoj koloniji. I stara postavka „Istoricizam u Subotici” koju smo uklopili u jednu priču, priču o ukidanju tramvaj pre 50 godina“ – kaže Olga Ninkov Gradskog muzeja.

Na jednoj od lokacija, u Fondaciji „Danilo Kiš“ biće predstavljeni radovi nastali u okviru kreativne radionice slikanja koju je organizovala Fondacija od marta do maja meseca. Takođe, biće predstavljeni i portreti Danila Kiša.

Novina je da je ove godine u program uključen i sport, što se poklopilo sa godinom kada je Subotica proglašena za evropski grad sporta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.