logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran: Filip promovisao prvu zbirku pesama!

SRBOBRAN – Ima samo 11 godina i najmlađi je pisac u Srbobranu koji je objavio knjigu. Zove se Filip Gajić, učenik je OŠ „Vuk Karadžić“ i juče je u prostorijama Narodne biblioteke održana promocija njegove zbirke pesama „Ostrvo“, koja je objavljena u okviru biblioteke „Mladi talenti“. Izdavač je „Srpska knjiga“ iz Požarevca.

Bio je ovo istorijski trenutak, kako je to kazao u ime izdavača, Bratislav Golić. Srbobran je dobio najmlađeg pisca koji je objavio knjigu. Okupili su se sinoć u prostorijama Narodne biblioteke ljubitelji poezije, Filipovi drugari iz škole, rodbina i prijatelji da zajednički podele jedno divno veče.

Predstavljena je prva zbirka pesama ovog neobičnog dečaka koji osim da piše poeziju ima niz različitih interesovanja u kojima je podjednako tako uspešan.

Baš kako je kazala psiholog u njegovoj školi, Violeta Pivnički, ovaj plavooki dečak je renesansni tip, tako retka pojava danas i „sasvim slučajno smo bili na predstavljanju njegove knjige, a mogli smo isto tako biti na takmičenju iz istorije, geografije, na nekom sportskom takmičenju“.

Moderator večeri bila je njegova nastavnica srpskog jezika, Dragana Čokić. Ona nas je na stručan način sa puno topline u rečima bliže upoznala sa Filipovom poezijom, ali isto tako i sa njegovom nesvakidašnjom ličnošću.Filip ima brata blizanca Aleksandra koji mu je juče pomagao dok je potpisivao knjigu svojim budućim čitaocima. sestru Unu koja je uspešan student na Beogradskom univerzitetu, a najveća podrška su mu roditelji Dane i Sonja Gajić.

O Filipovom stvaralaštvu govorio je sa puno ljubavi i njegov izdavač, vlasnik i osnivač „Srpske kuće“, Bratislav Golić. On je takođe predstavio ovu jedinstvenu izdavačku kuću koja se uspešno bavi dečijim izdavaštvom više decenija i do sada je objavila poeziju preko 30.000 dece iz naše zemlje. Ujedno pohvalio je odličnu višegodišnju saradnju sa OŠ „Vuk Karadžić“, zahvalio se na gostoprimstvu Narodnoj biblioteci i izrazio poštovanje za opštinu Srbobran koja je zajedno sa bibliotekom pomogla izdavanje promovisane knjige.

Knjiga mladog Filipa Gajića od sada će se nalaziti na policama Narodne bibioteke u Srbobranu, a on je svoje ime sa samo 11 godina upisao u red zavičajnih pisaca.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.