Pošta Srbije unapređuje saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa

SRBIJA – Pošta Srbije namerava da poboljša saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa za komunalne usluge, izjavio je danas vršilac dužnost direktora Pošte Zoran Đorđević.

On je u Beogradu gradonačelnicima i predsednicima opština predstavio plan unapređenja saradnje, kako bi građanima sve račune za komunalne usluge dostavljala Pošta a naplata bila efikasnija.Po rečima Đorđevića, sada se 50% računa komunalnih preduzeća nalazi van poštanskih tokova, odnosno sama preduzeća ih štampaju i šalju, što na godišnjem nivou čini preko milijardu dinara izgubljenog prihoda Pošte.

Đorđević je naveo da je Pošta, prema Zakonu o poštanskim uslugama, u obavezi da šalje pošiljke koje sadrže račune za komunalne usluge, a da je svako drugačije postupanje nezakonito.

– Mi želimo da građani Srbije imaju što manje troškove za račune, da naplata bude efikasnija, da lokalni predstavnici budu zaštićeniji i da sve bude urađeno u skladu sa zakonom – rekao je Đorđević.

On je dodao da bolji način naplate komunalnih računa imao prednosti za građene, kao što je olakšano plaćanje objedinjenog računa, plaćanje svega na jednom mestu i mogućnost dobijanja kopije računa na šalteru pošte.

Memorandum o saradnji, prema kojem se samouprava obavezuje da će uspostaviti saradnju sa Poštom počev od 1. januara, dostavljen je svim lokalnim samoupravama koje su osnivači komunalnih preduzeća.

– Mi smo tu da radimo za vas. Još jednom vas molim potpišete memorandum, jer ja ne želim da budem upamćen kao direktor koji je tužio bilo koga – poručio je Đorđević predstavnicima gradova i opština.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.