Dvanaestogodišnja Rumljanka Anja Mitrović predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade u šahu

RUMA – Dvanaestogodišnja šahistkinja Anja Mitrović, učenica Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ iz Rume, spremna je da zasija na međunarodnom šahovskom nebu dok predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu za 2023. godinu.

Takmičenje se održava u Sloveniji, u Brežicama, u okviru Termi Čatež, u periodu od 27. septembra do 1. oktobra 2023. godine.

Anja Mitrović, koja je i član mlade reprezentacije Srbije, takmiči se u kategoriji „open“ i „žene“ za uzrast do 12 godina. Njen talenat i posvećenost šahu doveli su je do ovog važnog trenutka u njenoj šahovskoj karijeri.

Anju očekuje izazovna borba, gde će se suočiti sa šahistima iz različitih zemalja, ali verujemo da će se vratiti u Rumu sa odličnim rezultatom.

Takmičenje obuhvata 9 kola u ubrzanom šahu i 9 kola u brzopoteznom šahu, što zahteva brzinu razmišljanja, preciznost i duboko šahovsko razmišljanje.

Kako je Anja rekla, igraće svim srcem za Srbiju, za svoj grad, svoj klub, školu i svoje drugare koji je bodre od kuće i navijaju za nju.

Anji želimo srećan put i puno sreće na takmičenju!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.