logo transparend vojvodina uzivo

Obuka za tehničko održavanje aviona Vojske Srbije

SRBIJA – U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici prethodne dve nedelje je realizovana tehnička učionica za školski avion „utva 75“.

Reč je o važnom segmentu obuke tehničkog osoblja vazduhoplovnih brigada koji predstavlja neophodan korak na putu do sertifikata za održavanje i realizaciju specijalističkih tehničkih pregleda vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije.

Obuku su pohađali podoficiri vazduhoplovno-tehničke specijalnosti iz 204. vazduhoplovne brigade, i oni su se tokom usavršavanja u Centru osposobili za pravilan i bezbedan rad na ovom tipu vazduhoplova.

Polaznici su savladali teorijsku i praktičnu obuku za rad na održavanju aviona u prvom stepenu i za realizaciju propisanih procedura prilikom provere funkcionalnosti vazduhoplovnih motora, elektro-energetskih sklopova i opreme za komunikaciju, navigaciju i spasavanje pilota.

Tehnička učionica za avion „utva 75“ samo je jedan od oblika osposobljavanja tehničkog sastava Vojske Srbije koja se u Centru za obuku RV i PVO sprovode cele godine. Na taj način se obezbeđuje kvalifikovani kadar vazduhoplovno-tehničke specijalnosti od ključnog značaja za visoku dostupnost i ispravnost vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.