Zdrav kolač sa višnjama bez trunke šećera

Predlažemo vam da probate lagan kolač sa višnjama, idealan za posle praznično vreme.  Najbolje je što ne sadrži šećer.

Sladokusci pripremite se za zdrav kolač.

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 15 urmi
  • 1 puna kašika otopljenog kokosovog ulja

Za fil:

  • 500 g višanja
  • 1 zrela banana
  • 10 urmi
  • 1 puna kašika čija semenki

 

Priprema:

Urme podeliti u dve činijice (za podlogu i za fil ) pa ih preliti toplom vodom i ostaviti oko 15 minuta da omekšaju.

Omekšale urme očistiti od koštica, a vodu u kojoj su stajale sačuvati, jer će biti potrebna za pripremu kore.

 

Priprema kore:

Sve sastojke za koru staviti u blender ili sitno iseckati i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa.

Postepeno dodati vodu u kojoj su stajale urme – ocenićete koliko je potrebno da smesa bude kompaktna, ali ne i previše retka.

Na tanjir za serviranje staviti manji obruč za torte (prečnik 18 cm) i utisnuti smesu na tanjir. Ostaviti u frižideru dok se priprema fil.

 

Priprema fila:

Sve sastojke staviti u blender ili iseckati i izmiksati. Fil rasporediti preko kore i tortu staviti u zamrzivač da se stegne.

Pre serviranja ostaviti je bar pola sata na sobnoj temperaturi da omekša.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.