Plazma torta sa jagodama ili malinama

Poslastica koja se topi u ustima i koja je savršena za letnje dane.

Potrebni sastojci:

Mleveni keks 500 grama

Ceo keks 150 grama

Puter ili margarin 100 grama

Krem od lešnika – 4 kašike

Kisela pavlaka 400 grama

Šlag 200 grama

Mleko 300 ml

Šećer u prahu 50 grama

Maline (mogu i jagode) oko 400 grama

Malo mleka za umakanje keksa

Priprema:

Umutite šlag sa 300 ml mleka i šećerom ili sa 500 ml slatke pavlake. Izmešajte mleveni keks, krem od lešnika, kiselu pavlaku i polovinu umućenog šlaga. Na kraju lagano umešajte voće. U kalup 26 cm stavite mlekom natopljen keks, fil od voća, u tankom sloju umućenog šlaga i opet fil od voća. Premažite ostatkom šlaga i ostavite nekoliko sati ili do sutradan u frižideru, da se torta fino stegne i ukusi otpuste.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.