Brzi mafini sa pomorandžom, cimetom i kukuruznim brašnom

Zanimljiva i osvežavajuća kombinacija ukusa, koju bi neizostavno trebalo da probate!

Sastojci:

170 g kukuruznog brašna
100 g mekog brašna
125 g putera
150 g šećera
200 g „mesa“ pomorandže (oljuštena i sitnije seckana pomorandža)
125 ml mleka
2 jaja
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
malo cimeta
rendana kora pomorandže

Priprema:

Prvo umutiti puter sa šećerom. Dodati jaja i koru pomorandže, pa nastaviti sa mućenjem. U drugoj posudi pomešati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i cimet. U prvu smesu sipati mleko i pomorandže – a odmah zatim i smesu od brašna. Sve zajedno izraditi u glatku smesu.

Puniti kalupe i peći na 190°C otprilike 25-35 minuta. Pre pečenja se mogu posuti smedjim šećerom – a nakon pečenja ih možete ukrasiti po želji, idealno šlagom i voćem osvežavajućeg ukusa.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.