logo transparend vojvodina uzivo

Ovo su NAJBOLJE ČESTITKE ZA USKRS koje treba obavezno poslati svojim prijateljima i porodici

Čestitke za Uskrs su najbolji izbor za početak najvažnijeg dana svih pravoslavnih hrišćana. Nakon što se pozdravite sa svojim ukućanima, treba čestitati i onima koji nisu fizički prisutni.

Uskrs ili Vaskrs (stsl. vъskrьsъ), kod pravoslavnih hrišćana još se naziva i Hrišćanska Pasha (grč. Χριστιανικό Πάσχα), a kod hrišćanske zajednice na Srednjem istoku Uskršnja Nedjelja (arap. أحد القيامة) najveći je hrišćanski praznik kojim se proslavlja Vaskrsenje iz mrtvih Isusa Hrista, koje je u Novom zavetu opisano da se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti nakon njegovog raspeća od strane Rimaljana na Golgoti, odnosno prve nedelje posle Velikog petka.

Česitke za Uskrs:

Sve što želim za sebe i svoje, želim i za sve prijatelje moje, sve nevolje, patnje muke, nek prestanu, nek nestanu. Zdravlje kućom nek vam kruži, nek vas dobra sreća služi. Hristos Vaskrese!

Tamjan miriše i gori sveća, nek vašu kuću ispuni sreća, a dušu nek ti ispuni vera, primi u srce Hrista spasitelja. Hristos voskrese, radost donese.

Hrist je smrću smrt pobedio, za pravdu se izborio i pokazao da je vera jaka i da se za ljubav treba boriti ljubavlju, a ne mržnjom! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.

U plamenu praznika dok se iskrene želje roje, Bog nek blagoslovi i sačuva tebe i sve tvoje.

U tvom domu, zdravlja nek donese, na zdravlje Vaskrs, Hristos vaskrse!

Od Uskršnjih blagih dana da osetiš sreću pravu, a sve loše, bolne stvari da prepustiš zaboravu, da te prati milost Boga, i tebe, i svakog tvoga. Srećan Uskrs!

Svaki je kraj početak novi, nek ti se ostvare sve želje i snovi. Neka ti od sreće duša zablista, srećan ti praznik vaskrsenja Hrista.

Neka svako od nas danas u srcu i u životu, pronađe onu iskonsku radost i dobrotu, kojom nas je Hrist obasjao kao suncem i stavio oreol iznad svake glave, da svi vernici njegovo ime slave! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

Uskrs nije simbol kraja, već novog početka, iskoristi današnji dan da sve ono loše ostaviš iza sebe da kreneš dalje, da se ne osvrćeš, da oprostiš svojim neprijateljima, da pomogneš prijateljima. Neka te Bog blagoslovi i neka ti ovaj dan bude početak jednog srećnijeg perioda.

Neka vas sreća prati i neka u vašem domu uvek vlada mir, ljubav i sloga kao na današnji dan! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

Nedeljno jutro kad zablista, radosno dočekajte vaskrslog Hrista, jer on pobedi smrt i uvede nas u rajski vrt. Hristos vaskrse!

Neka ti radost uskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro, neka ti ljubav bude oslonac, a sreća večni pratilac! Hristos vaskrse!

Neka Vam kuća u veselju blista i srećno vam vaskresenje Hrista! Kao praznik životnog začetka, ostale sreće i napretka! Srećan Uskrs!

Hristos vaskrse, zemlju potrese, tugu odnese, radost donese… Srećan Uskrs svima!

U proleće rano, kad se priroda budi, zbog dana jednog srećni su ljudi. Na licu se vide znakovi sreće, Isus je dašao, napustito nas neće. Hristos Voskrese.

Hristovu dobrotu pronađite u svom srcu i u svom životu,

Sa svetlošću u srcu svi radujte se Božjem sinu kao suncu,

Hristos vaskrese, i svima nam mir i sreću donese.

Danas se slavi najsrećniji hrišćanski praznik, simbol novog početka i večnog života u veri i miru.

Neka ti radost uskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo a prevlada dobro, neka ti ljubav bude oslonac a sreća večni pratilac! Hristos vaskrse.

Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja!

Neka Gospod u veselju ispuni vam svaku želju,

zdravlja, sreće, blagostanja, za grešnike pokajanja.

Hristos voskrese!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.