Održano kulinarsko nadmetanje u Titelu

kotlic-TITEL
TITEL – Manifestacija „Kotlić pod Titelskim bregom“ uspešno je održana minulog vikenda na obali Tise u Titelu, a kako kažu organizatori, u takmičenju u kuvanju riblje čorbe učestvovalo je 38 ekipa.

Kulinari su došli s raznih strana, a najbolju čorbu skuvao je Đorđe Šerbeyija iz Bačke Palanke, aktuelni šampion ovogodišnjeg „Zlatnog kotlića Vojvodine“.

– Kasno smo se prijavili za učešće i sve je nekako išlo kako ne treba, ali kao i uvek u životu, kada krene tako, onda se završi dobro. Ovde sam ujedno učestvovao i kao predstavnik Turističke organizacije Bačke Palanke i mogu da kažem da su organizatori dobro odradili svoj posao. Ne bih mogao da nađem nijednu primedbu, niti što se tiče pripremljene ribe, niti celokupne organizacije, tako da organizatorima upućujem sve pohvale – kaže iskusni Šerbeyija, koji je na takmičenju osvojio maksimalnih 118 bodova.

Plakete i zahvalnice su uručene predstavnicima pet najboljih ekipa, a za prve tri obezbeđene su vredne nagrade, pa je tako Šerbeyiji kao pobedniku takmičenja zamenik predsednika opštine Titel Bogoljub Marković uručio pehar, kotlić od 16 litara, tronožac, roštilj na ugalj sa poklopcem, gusani sač sa podizačem i set za roštilj.

Nezavisni stručni žiri je ove godine imao težak zadatak, pa je tako finalni plasman ekipa određivala minimalna bodovna razlika.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.