Novi Sad: Novi železnički most i rekonstrukcija železničke stanice (VIDEO)

NOVI SAD – Radovi na izgradnji brze pruge Beograd – Budimpešta su u punom jeku. U sklopu radova je i rekonstrukcija železničke stanice u Novom Sadu, koja je ušla u novu fazu radova, kao i novi železnički most preko kanala.

Snimak iz drona, kako napreduju radovi oko stanice i na samom mostu, pogledajte u videu:

Radovi na železničkoj stanici,  izvode se u krilu B, središnjem delu zgrade u kom je veliki hol sa šalterima, koji je prošle godine delom uređen zbog puštanja u saobraćaj brze pruge.

Od početka aprila, putnici ulaze u staničnu zgradu u delu u kom se nalazi pothodnik, odnosno “ispod sata”, a odatle idu do perona. U ovom delu je izmeštena blagajna, kartomat, čekaonica i toalet kako bi se prevoz putnika neometano odvijao.

Foto: Vojvodina uživo

Novi železnički most preko kanala Dunav – Tisa – Dunav, će zameniti stari, jednokolosečni most.

Sada je jasno vidljiva i konstrukcija mosta, koja je sklopljena ranije, a sada se u celosti postavlja na potpornu konstrukciju mosta.

Lociran je neposredno pored starog železničkog mosta, koji se trenutno koristi, a nalazi se u blizini Neoplante i Primorske ulice, koju u budućnosti takođe očekuju radovi.

Foto: Vojvodina uživo

Na čitavoj trasi od Novog Sada do Subotice u jeku su radovi. Prema projektu, od Novog Sada do Subotice treba da bude podignuto 58 novih objekata:
30 nadvožnjaka, 13 podvožnjaka, pet galerija, kao i po dva pešačko-biciklistička pothodnika i potporne konstrukcije uz galeriju.

Grade se dva vijadukta – u Vrbasu dužine 1.465 metara, i u Malom Iđošu od pola kilometra, kao i četiri mostovske konstrukcije preko kanala Dunav-Tisa-Dunav.

Kineski konzorcijum „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“ preuzeli su odgovornost za izvođenje radova, s ukupnom vrednošću ugovora od 1,16 milijardi dolara.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.