Peti novosadski most: Raste betonski gorostas iznad Dunava (VIDEO)

NOVI SAD – Jedan od tri nova mosta kod Novog Sada, koji se trenutno gradi, takozvani “peti” most, deo Fruškogordskog koridora počinje polako da izranja iz Dunava.

Stubovi su već vidljivi van reke, a kako izgleda ceo potez oko novog mosta, pogledajte u video prilogu našeg portala.

Peti novosadski most, deo je planiranog Fruškogorskog koridora, imaće ukupnu dužinu od 1.765 metara, uključujući prilazne konstrukcije, sa širinom od 25 do 28 metara. Glavni deo mosta preko Dunava prostiraće se na dužini od 505,75 metara.

Foto: Vojvodina uživo

Radove na izgradnji mosta izvodi kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation” (CRBC).

Samo most je deo projekta koji obuhvata izgradnju brze saobraćajnice dužine 47,7 kilometara, sa četiri saobraćajne trake, koja će povezati Novi Sad i Rumu, kao i postojeće i planirane auto-puteve Beograd-Subotica, Beograd-Zagreb, Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i Ruma-Šabac.

Foto: Vojvodina uživo

Nakon završetka izgradnje, ovaj novi tranzitni most postaće najbrža veza između auto-puteva E70 i E75, pružajući olakšanje saobraćaju kroz najveći grad u Vojvodini. Konkretno, most će funkcionisati kao deo obilaznice oko Petrovaradina, preko koje će prolaziti sav teretni saobraćaj iz istočnih i severnih pravaca ka Sremu, a dalje ka zapadnoj Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.