Lagan recept za pesto sos: Pravi se za 10 minuta, a jelima daje neverovatan ukus

Ukusan sos, dodatak mnogim jelima.
Sastojci:

1 veza svežeg bosiljka
1 ili 2 čena belog luka (po vašem ukusu)
trećina šolje pinjola
pola šolje sitno rendanog parmezana
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 limun (opciono)

Priprema

Oljuštite beli luk pa ga ugnječite tučkom ili nožem da bi se lakse iseckao u blenderu. Ubacite luk u blender, dodajte oprano lišće bosiljka i malo soli pa uključite blender na sporiju brzinu.

Dodajte pinjole i ponovo uključite blender na kratko, na sporijoj brzini pa dodajte pola parmezana, koji ste prethodno izrendali. Dodajte malo maslinovog ulja. Potrebno vam je taman toliko da sos postane kompaktan.

Dodajte ostatak parmezana pa dodajte so i biber po ukusu. Na kraju, možete dodati malo limunovog soka, ukoliko to želite, ali nije neophodno.

Napomena: Pinjole možete, ukoliko želite, prepeći malo na tiganju bez ulja ili u rerni, ali nije obavezno.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.