logo transparend vojvodina uzivo

Recept za sladoled sa jagodama Džejmija Olivera uključuje i jedan tajni sastojak!

Džejmi Oliver redovno očarava svojih deset miliona pratilaca na Instagramu, a na Jutjubu ima nebrojene preglede. Nije ni čudo, jer njegovi recepti uvek deluju tako lako, a jela i poslastice izgledaju – kao za slikanje!

Ovoga puta nas je sve obradovao sladoledom sa jagodama za koji nije potrebna nikakva specijalna oprema. Džejmi ima specijalan sastojak zbog kojeg sladoled bude kremast čak i ako ga držite u običnom zamrzivaču.

Sastojci:

  • 600 gr jagoda (plus dodatak za dekoraciju)
  • 100 gr šećera u prahu
  • 600 gr neutralne pavlake
  • 1 kašičica vanil ekstrakta
  • 400 gr kondenzovanog mleka
  • 50 gr kupovnih puslica

Priprema:

Očistite jagode,presecite ih na pola i zagrejte na umerenoj vatri sa prah šećerom i dve kašike vode. Kuvajte 10-15 minuta, dok ne dobijete sirupastu masu. Propasirajte kroz cediljku.

Umutite pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i izmrvljene puslice. Sipajte masu u posudu pogodnu za zamrzivač, pa prelijte ohlađenim sirupom od jagoda. Izmešajte tako da ostanu vidljivi potezi kašikom, a sirup neujednačen – negde manje, negde više. Tako dobijate rustičan izgled u stilu koji je proslavio Džejmija Olivera.

Držite u zamrzivaču tri sata. Prebacite sladoled u frižider pola sata pre posluživanja kako bi mogao lako da se servira. Ukrasite jagodama i mrvljenim puslicama.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.