logo transparend vojvodina uzivo

Krajem oktobra gastronomski praznik u Šidu – „Srem Klob Kob Fest“

ŠID – Pravi gastronomski praznik u Šidu, očekuje vas u subotu, 29. oktobra, u Slovačkom parku, kada će biti organizovana manifestacija „ Srem Klob Kob Fest“.

Sa manifestacijom se ujedno proslavlja i 25 godina Udruženja „Sremska svinjokolja i Kobasicijada“.

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko – turističko – privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.

Događaj je međunarodnog karaktera na kome učešće uzima Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Srbija.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice, a sve će začiniti koncert Zvonka Bogdana.

Program manifestacije:

12.00 – Svečano otvaranje manifestacije

12.30 – Takmičenje u brzoj obradi mesa

13.00 –  Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice

17.00 –   Proglašenje pobednika

18.00 –   Koncert Zvonka Bogdana

Pored takmičarskog dela,  biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Sremska svinjokolja i Kobasicijada“ uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.12

Kako se prijaviti za učešće na manifestaciji?

  • Prijave za brzu obradu mesa: 063 556 180
  • Prijave za takmičenje u pravljenju sveže kobasice vrše se putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „takmičenje u pravljenju kobaica“) ili na telefon

063 556 180

-Ekipu sačinjava tri ili više članova.

Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je četiri sata. Po završetku, ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 do 20 centimetara.

-Komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto.

Kotizacija iznosi pet hiljada dinara.

  • Prijave za izlagače se vrše putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „izlagači“), ili na telefon 064 04 713 79 (svakog dana od 18h do 21h)

Izlagači dobijaju tende i sto.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.