logo transparend vojvodina uzivo

Održan završni koncert Tošinih učenika

PEĆINCI – U Kulturnom centru Pećinci, 11. juna, održan je svečani završni koncert pećinačkog odeljenja Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume.

Pred brojnom publikom, predstavili su se učenici iz klasa tambure (nastavnik Dejan Ćirković), gitare (nastavnik Srđan Petrović), harmonike (nastavnik Nikola Pantelić) i klavira (nastavnice Ivana Ohmut i Branislava Trifunović).

„Naš imperativ je razvijanje ljubavi kod dece prema muzici, te su ovakvi veliki koncerti zapravo naši najveći uspesi. O tome koliko smo prepoznatljivi, svedoči i sve veći broj učenika koji se upisuje u muzičku školu, ali i sve uspešnija saradnja koju ostvarujemo sa predškolskom i školskim ustanovama na teritoriji opštine Pećinci, ali i šire. Naši učenici su gosti nemalo svake manifestacije koja se održava na prostoru opštine“ – rekla je nastavnica Ivana Ohmut, i ujedno se zahvalila Kulturnom centru Pećinci na velikoj podršci i pomoći.

Sva deca, koja najviše uživaju u grupnom muziciranju, predstavila su se i u horu pećinačkog odeljenja muzičke škole pod dirigentskom palicom nastavnice solfeđa i teorije muzike Marijanom Antić.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni krajem meseca juna na sajtu škole. Iz ove škole napominju da još uvek ima slobodnih mesta na odsecima gitare, tambure i harmonike.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.