Autoputem od Rume do Šapca do kraja godine (FOTO/VIDEO)

RUMA – Autoput i brza saobraćajnica Ruma–Šabac–Loznica je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i zapadnu Srbiju. Kada autoput Ruma – Šabac, bude gotov, od Beograda do Šapca stizaće se za 45 minuta. Ovo je samo jedan od deset autoputeva i brzih saobraćajnica koji se trenutno gradi u Srbiji.

Ekipa portala Vojvodina uživo bila je na licu mesta i snimila kako teku radovi. Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Modеrna saobraćajnica koja ćе povеzati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 km, obuhvataćе tri prostornе cеlinе: dеonica Ruma – (Šabac) most na Savi, u dužini od 22 km ćе biti autoput u punom profilu, druga cеlina jе most prеko rеkе Savе od 1,3 km, a trеća dеonica jе Šabac-Loznica, koja ćе biti izgrađеna u profilu brzе saobraćajnicе u dužini od 55 kilomеtara i trasa ćе zaobići sva nasеljеna mеsta.

– Investitori hoće da dolaze samo kada imate puteve, brze saobraćajnice. Uvezaćemo Srem, Bačku, Beograd, Mačvu, Kolubaru onako kako nikako nismo uvezali brzom saobraćajnicom. Ovo u potpunosti menja sliku naših puteva zapadno od Beograda, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova.

Trasa deonice Ruma – (Šabac) most na Savi zaobilazi sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, što će doveti do rasterećenja ulica u ovim naseljenim mestima.

Foto: Vojvodina uživo

Ovaj put je i najkraća veza između Beograda i Novog sada sa BiH i Republikom Srpskom preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovica ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbušnica kod Loznice.

Foto: Vojvodina uživo

Autoput gradi Azerbejdžanska firma Azvirt.

Foto: Vojvodina uživo

Na autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica (77 km) nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu (45,4 km), što će činiti ukupno 122,4 km nove saobraćajnice.

Foto: Vojvodina uživo

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice je 77 km.

Autoput Ruma – Šabac će biti završen do oktobra 2023. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: