Peti novosadski most iz vazduha (VIDEO)

NOVI SAD – Radovi na novom mostu preko Dunava, drugom po veličini infrastrukturnom projektu na trasi Fruškogorskog koridora, teku planiranom dinamikom. 

Naša ekipa portala Vojvodina uživo je bila na terenu, kako to izgleda iz vazduha, pogledajte u videu:

Most projektovane dužine od 1.765 metara, na trasi Fruškogorskog koridora, je deo brze saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake od 47,7 kilometara koja će povezati Novi Sad i Rumu, kao i sadašnje i najavljene autoputeve Beograd-Subotica, Beograd – Zagreb, Novi Sad – Zrenjanin – Beograd i Ruma – Šabac.

 

Foto: Vojvodina uživo

Izvođač radova je kineska kompanija “China Bridge and Road Construction” (CRBC).

Foto: Vojvodina uživo

Izgrađeni su severni i južni krak pomoćnog mosta od čelične konstrukcije, koji služi za izlivanje betonskih stubova budućeg mosta.

Takođe, radovi su u toku i na pristupnim saobraćajnicama, koje će most na petrovaradinskoj strani, preko petlji priključiti na sadašnju Reljkovićevu ulicu i Karlovački put, sa tim da će u okviru izgradnje mosta do ovih petlji od Žeželjevog mosta biti urađena brza saobraćajnica.

Foto: Vojvodina uživo

Nakon izgradnje, novi tranzitni most biće najbrža veza između auto-puteva E70 i E75, koji će rasteretiti saobraćaj kroz najveći grad u Vojvodini. Tačnije, most će služiti kao deo obilaznice oko Petrovaradina, te će preko njega ići sav teretni saobraćaj sa istoka i severa prema Sremu i dalje ka zapadnoj Srbiji i BiH, ukoliko mu odredište nije sam Novi Sad.

Podsetimo ovo je jedan od dva mosta koja se grade, preko Dunava u Novom Sadu.

U isto vreme grade se i dva mosta preko Save. Jedan je kod Sremske Rače, kao deo autoputa Kuzmin – Sremska Rača, odnosno autoputa Beograd – Sarajevo.

Dok se na drugom mostu na Savi kod Šapca, radovi privode kraju, koji je je deo autoput Ruma – Šabac – Loznica.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: