Bezglutenski mafini sa spanaćem i mafini sa goveđom pršutom: Recepti koji zadovoljavaju i vegane i gurmane

Kada spomenemo reč „mafin“, u glavi nam se uglavnom pojavi asocijacija na slatki kolač. Međutim, recepti koje vam danas donosimo opovrgavaju ovu predrasudu.

Bilo da ste vegan/vegeterijanac ili ljubitelj mesa, ovo jelo može biti pravi izbor za doručak.

Bezglutenski mafini sa spanaćem

Za ovaj sjajan doručak, koji je idealan ukoliko imate intoleranciju na gluten, potrebno vam je tek nekoliko namirnica.

Sastojci:

300 g barenog spanaća
1 šolja proteinskog brašna bundeve
pola šolje kukuruznog brašna
mala kašika sode bikarbone
mala kašika praška za pecivo
1 jaje (po želji)
malo vode

Priprema:

Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom.

Pecite u rerni na 180˚C do 200˚, oko 40 minuta.

Mafini sa goveđom pršutom

Ukoliko ste ljubitelj mesa ovaj recept će vam biti više po volji.

Sastojci:

1,5 šolja integralnog pšeničnog brašna
200 g seckane goveđe pršute
mala kašika sode bikarbone
malo vode

Priprema:

Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom.

Pecite na 180˚C do 200˚C, oko 40 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.