Vučić: Naši planovi su veliki! Bez snova i visoko postavljenih ciljava, to ne možete da ostvarite

SRBIJA – Aleksandar Vučić kandidat za predsednika ispred liste „Zajedno možemo sve“ gostovao je na Drugom programu RTS-a u redovnom terminu rezervisanom za izbore 2022 u delu „Predstavljanje predsedničkih kandidata“.

Predsednik Vučić se zahvalio građanima na podršci: – Hoću da se zahvalim ljudima i da kažem da sam proteklih pet godina bio najponosniji čovek, jer sam imao najteži i najlepši posao, da radim za našu zemlju, ali bez vaše podrškte to ne bih mogao. Izgradili smo bolnice, fabrike i puteve, a sve to smo uspeli zajedno i zato hoću da kažem veliko hvala i da zajedno možemo sve u budućnosti. Smanjimo nezaposlenost, sačuvajmo mir i stabilnost a ne da se dodvoravamo bilo kome! Hvala na nečemu što nijedan predsednik nije imao, a ja bez vas ne bih uspeo ništa – rekao je Vučić.

U ovom trenutku radimo na 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, što nikada u istoriji Srbije nismo imali. Istovremeno smo otvorili brzu prugu Beograd-Novi Sad i pregovaramo sa EU za Beograd-Niš.

Moramo da nastavimo da gradimo, da ulažemo u fabrike, da imamo sve više investitora. Naši planovi su veliki! Bez snova i visoko postavljenih ciljava, to ne možete da ostvarite.

Predsednički izbori održavaju se u nedelju 3. aprila, a prilikom predstavljanja svog dosadašnjeg rada kao predsednika Srbije Vučić je na početku svog obraćanja istakao da je Srbija danas, zemja koje je uspela da sa paketom mera od preko 8 milijardi evra zadrži punu stabilnost, uprkos pandemiji koja je prethodnih godina pogodila svet.

– Danas je situacija mnogo teška zbog sukoba u Ukrajini i nepredvidivosti cena energenata, hrane, rekao je Vučić i dodao:

– Mnogo nepoznatih stvari ima, ali baš zato je bilo važno da imamo čvrste i stabilne javne finansije, rekao je Vučić i podsetio da u Srbiji ni dana nije bilo problema sa grejanjem.

– Mi smo nekoliko velikih projekata završili, otvorili smo brzu prugu Beograd – Novi Sad, sada planiramo i ka Nišu. Ono što je važno, razmišljamo o tome da naša ideja bude da prosečna plata ako dobijemo poverenje naroda bude 1000 evra, a prosečna penzija 500 evra. Sada je ona nešto oko 600 evra, ali verujemo da će to i dalje da raste. Ne možemo precizno da odredimo jer je bilo puno neradnih dama od početka godine, svakog meseca, ali za mesec dana imaćemo tačne podatke. Moramo da nastavimo da gradimo imamo puno investitora i treba tako da nastavimo. Nadam se da će naše železare izdržati i da nećemo imati problema. Sada se potrebni materijal za njih uvozi iz Afrike i Australije. Snovi i planovi su nam izraženiji nego ikada, ali bez visoko izdignute lestvice ne možemo, rekao je Vučić.

Vučić je takođe zahvalio i Evropskom savetu što je zemlje Zapadnog Balkana uvrstio na isti spisak sa članicama Evropkse unije prilikom zajedničke nabavke energenata. Hvala Žan Mišelu na ovakvoj podršci, rekao je Vučić.

Vučić tvrdi da će se boriti svim srcem da cena gasa bude najbolja za našu zemlju, ukoliko bude izabran.

– Za našu zemlju nije dobro da plaćamo u rubljama. Dmitrij Peskov je bio fer i odmah nam je odgovorio, rekao je on.

– Nema dovoljno gasa. Mora da se razgovara sa Rusima, ali očigledno je da će Evropa ići ka pokušaju da postane nezavisna od ruskog gasa. To će biti teško. Važno je da postignemo dogovor sa Gaspromom što pre, tvrdi Vučić.

Predsednik je istakao da je Srbija na evropskom putu, ali i da ima tradicionalne prijatelje.

– Srbija će biti pod velikom pritiskom zato što je lakše vršiti pritisak na Srbiju nego na nekog mnogo jačeg. Imao sam teške sastanke sa predstavnicima zemalja Zapada. Malo kada sam ovakvu atmosferu doživeo i mogao da vidim, rekao je Vučić i podsetio na to da je odbio da lažnoj državi Kosovo obezbedi stolicu u UN.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.