logo transparend vojvodina uzivo

Mali: Postavljeni svi šipovi za Ekspo kompleks, počelo postavljanje za stadion

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da je završeno postavljanje svih šipova za Ekspo kompleks, a da je počelo postavljanje šipova i za Nacionalni stadion.

On je na svom Instagram nalogu naveo da je jutros nenajavljeno posetio Ekspo gradilište, kako bi proverio kako napreduju radovi i da li sve ide po planu.

„Dobra vest je da su završeni svi šipovi za Ekspo kompleks, a danas je počelo postavljanje šipova za Nacionalni stadion“, napisao je Mali.

Kada je reč o Ekspo kompleksu, Mali je najavio da će imati sedam hala, ukupne površine 90.000 kvadratnih metara.

Što se tiče izrade temelja, Mali je naveo da su izrađeni šipovi prečnika 800 milimetara, dužine do 18 metara i dodao da ih je urađeno 1.647 komada, ukupne dužine 27.458 metara, u koje će biti ugrađeno 17.252 metara kubnih betona i 1.727.087 kilograma armature.

„Izrada naglavnih i veznih greda u koje će biti ugrađeno 11.431 metara kubnih betona i 1.486.139 kilograma armature. Iskop 60.000 metara kubnih zemlje i nasipanje 20.000 metara kvadratnih radnih platoa i pristupnih puteva“, napisao je Mali o izradi temelja.

Kada je reč o šipovima, Mali je naveo da su danas kompletno postavljeni svi šipovi za sedam hala i da je izvedeno ukupno 1.647 šipova u koje je ugrađeno 17.500 metara kubnih betona i 1.727.000 kilograma armature.

Takođe, izvedene su grede na četiri hale, trenutno se izvode na petoj hali, dodao je Mali.

„Napredujemo i ispred rokova, ali ipak pokušavamo da ubrzamo radove koliko god je moguće, i da poboljšamo koordinaciju, kako bi sve bilo završeno na vreme“, poručio je Mali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.