logo transparend vojvodina uzivo

Opšti sukob u opoziciji: Gajić se podsmeva Đilasu, a Manojlović hoće da ga smeni

Tajkun nakon bojkota na „tankom ledu“ i među svojima.

Bojkotaš i lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je sve opozicione stranke na razum i odgovornost prema građanima, umesto da se fokusiraju na dešavanja u vezi sa izbornim listama iako su u toku izborne radnje pred predstojeće izbore!?

Njegov poziv izazvao je oštre reakcije i otvorio novu dimenziju sukoba unutar opozicije.

Među prvima se na Đilasov poziv oglasio Vladimir M. Gajić, pravnik i lider Narodne stranke, koji je na društvenoj mreži X napisao:

„Evo, trčimo“, što je izazvalo brojne komentare podrške.

Foto: Printscreen/X

Ova reakcija jasno pokazuje da je novi predsednik Narodne stranke odlučio da se distancira od  dela NATO struktura koje okupljaju medije, političke subjekte, nevladine organizacije i njihove istaknute pojedince, a koje predvodi Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde.

No, Gajić nije jedini koji je reagovao na Đilasove poslednje „radove“.

Lider pokreta Kreni-promeni koji finasiraju fondacije Soroš i Rokfeler, Savo Manojlović, koji se suočava s optužbama od strane tajkuna iz SSP-a,  o nedovoljnom broju prikupljenih potpisa za njegovu listu na Vračaru, brutalno je odgovorio na Đilasov autorski tekst objavljen u „Vremenu“.

– Nije bilo 370 potpisa, nego smo predali 640 potpisa. To što su falsifikovanjem potpisa probali da obore 50% potpisa ne znači da ćemo pristati na krađu. To je zloupotreba položaja, kao kada minute RTS kupite po jednoj ceni, a prodate po duplo skupljoj – rekao je Manojlović, podsećajući na optužbe koje su često bile upućivane na račun  Đilasa u vreme kada je bio na vlasti.

Rat između Manojlovića i Đilasa postaje sve intenzivniji, s obzirom na to da Đilas, zajedno sa organizacijom CRTA, pokušava da ospori Manojlovićevu listu na Vračaru.

Miloš Pavlović, potpredsednik Narodnog pokreta lažnog patriote Miroslava Aleksića, i nosilac liste „Biram borbu“ na Vračaru nedavno ocenio je da Savo Manojlović smenjuje Dragana Đilasa.

– Tačno je da se deo opozicije odlučio za bojkot ali imate i neke druge učesnike na političkom tržištu za koje smo videli da imaju kredibilitet. Tu mislim pre svega na pokret Kreni-Promeni koji prvi put ulazi u političku utakmicu i mogu da zamene deo opozicije koji je odlučio da bojkotuje! – naveo je on.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.