Ulje koje ste već koristili, možete ponovo da upotrebite

Ulje je neophodna namirnica u našoj tradicionalnoj kuhinji, ali i u brojnim drugim receptima koje svakodnevno koristimo. Pored toga, cena ulja je znatno viša nego prethodnih godina pa nije loše da poznajete načine kako možete da ga uštedite.

Kada napravite željeni obrok, ostavite ulje da se dobro ohladi. Kada postane sigurno da se nećete opržiti odvojite komadiće hrane koji su ostali u njemu.

To učinite tako da korisitite neko cedilo ili gazu. Stavite ih preko posude u kojoj planirate da sačuvate ostatak ulja, pa ga procedite. Pri ovom koraku budite pažljivi, kako veći ostaci hrane iz friteze ne bi naglo završili u posudi sa uljem. Veće ostatke je najbolje izvaditi kašikom.

Ono što je izuzetno važno je da ulje čuvate u zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu. Takođe, važno je da napomenemo da ne postoji jasno određeno pravilo koliko puta ovo ulje možemo da koristimo, pa je najbolje da ga posle prve „reciklaže“ bacite, kako ne biste rizikovali da vam je obrok lošijeg okusa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.