Iskusni pekari znaju da je tajna neodoljivog ukusa pite u prelivu. On je čini mekšom i sočnijom, a veoma lako se pravi. Isprobajte recept i svi će pohvaliti pitu koju ste pravili!
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slanu ili slatku pitu)
Kada pravite pitu od gotovih kora (slanu ili slatku), svaku koru premažite ovim prelivom. Nakon toga filujte kao i obično.
Pročitajte još:
Najjednostavniji bakin recept za domaće krofne
Uoči leta ne treba se oslanjati mnogo na ukusne domaće krofne, ali jednom mesečno možete da počastite sebe i svoje najmilije. A za ovo će vam trebati stari bakin recept za testo za krofne… Sastojci: 100 mililitara mleka 1 kesica suvog kvasca 100 grama šećera 3 jaja 1 kašičica soli 500 grama brašna 100 mililitara […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.