Paradajz sos za svaku priliku: Napravite preliv koji može ići bukvalno uz sve

Iskoristite ga na najbolji mogući način

Paradajz je mnogima omiljeno voće ili povrće, kako god ga nazvali. Može se jesti u salati, može biti kečap, a može i da „završi“ u sosu. Paradajz sos možete da ubacite u ćufte, u sladak kupus ili nešto treće, a ako ga dobro začinite, dobićete izvrsno jelo.

Recept za paradajz sos je u nastavku.

Sastojci za sos od paradajza:

1,5 kg svežeg paradajza (najbolje da bude što više zreo)
3 kašike maslinovog ulja
7 čenova belog luka
1 ljuta paprika
nekoliko listova bosiljka

Priprema sosa od paradajza:

Na srednje jakoj temperaturi ringle zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte izgnječeni beli luk i pustite da se dinsta oko dva minuta. Paradajz oljuštit, pa isecite na manje komade i ubacite u šerpu sa belim lukom.

Mešajte dok ne provri, pa začinite i dodajte sitnije seckanu ljutu papriku. Ukoliko ne želite da je seckate, možete je celu ubaciti, pa po kuvanju izvaditi.

Smanjite temperaturu ringle, pa varjačom probajte da usitnite paradajz dok se još kuva na šporetu. Pet minuta pre nego što paradajz bude gotov, ubacite bosiljak i nastavite da mešate.

Provajte sos, pa začinite ako još treba.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.