Tri sastojka koja će svako testo učiniti mekšim i boljim: Zato ih i koriste svi pekari

Ako ste od onih koji obožavaju hlebove, peciva i domaće kolače, onda će vam ovaj savet biti zlata vredan. Znate i sami da je najvažnije da se umesi dobro testo, a to ne polazi svima za rukom.

Imamo za vas savete profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi ono bilo bolje i prozračnije.

Postoje neke namirnice koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim, kako na oko, tako i kada je ukus u pitanju. A ono što je takođe sjajno je i to što će duže biti sveže.

Ove tri namirnice čine čuda za testo:

Skrob
Može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti promeni. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob možete dodati direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno ubacuju kada prave testo.

Griz
Zahvaljujući grizu testo će biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a samo jedna kašika pravi tu razliku.

Mleko
Ukoliko radite sa kvasnim testo, tada kvasac obavezno pomešajte sa mlekom. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.