logo transparend vojvodina uzivo

Saobraćajna arterija grada uskoro ponovo u funkciji (VIDEO)

Nadvoznjak u Partizanskoj ulici 5
NOVI SAD – U okviru radova na modernizaciji pruge Beograd-Novi Sad-Subotica-Državna granica (Kelebija), saobraćaj u Partizanskoj ulici je zatvoren zbog rekonstrukcije nadvožnjaka.

Radovi su pri kraju i očekuje se uskoro i ponovno uspostavljanje saobraćaja u Partizanskoj ulici.

Foto: Vojvodina uživo

Ekipa portala Vojvodina uživo je bila na terenu i snimila kako to danas izgleda:

Novi Sad je zbog modernizacije železničkog saobraćaja i uvođenja brzih pruga tokom poslednjih meseci pretrpeo brojne rekonstrukcije ulica i nadvožnjaka. Nadvožnjak u Kisačkoj ulici je završen i brzi voz između Novog Sada i Beograda započeo je svoje putovanje od 200km na sat.

Nadvoznjak u Partizanskoj ulici 2
Foto: Vojvodina uživo

Nadvožnjak u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, jedan je od devet čija izgradnja je u toku između Novog Sada i Vrbasa. Radovi na njemu, se privode kraju. Između Vrbasa i Kelebije, od predviđenih 20, u toku su radovi na 16 nadvožnjaka, a od planiranih 11 podvožnjaka na ovom delu pruge gradi se osam.

Nadvoznjak u Partizanskoj ulici
Foto: Vojvodina uživo

Radovi na trasi dvokolosečne pruge za vozove koji razvijaju brzinu od 200 kilometara na sat između Novog Sada i Subotice, odvijaju se duž čitave deonice, na kojoj će biti izgrađeno ukupno 58 novih objekata30 nadvožnjaka, 13 podvožnjaka, pet galerija, kao i po dva pešačko-biciklisticka pothodnika i potporne konstrukcije uz galeriju. Pored toga, biće izgrađena i dva vijadukta. Najsloženiji među svim objektima biće vijadukt u Vrbasu dug 1.465 metara, za kojim po složenosti sledi vijadukt u Malom Iđošu od pola kilometra. Na trasi brze pruge grade se i četiri mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav.

Pruga Novi Sad – Subotica, čija gradnja je u toku, duga je 108 kilometara i to je treća deonica pruge za velike brzine kroz Srbiju, od Beograda do granice sa Mađarskom. Gradi je kineski konzorcijum Čajna rejlvej internešnal i Čajna kominikajšns konstrakšn kompani. Početak radova ozvaničen je u novembru prošle godine, ali se u posao praktično ušlo 7. aprila kada je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice. Do tada se radilo na onim mestima koja nisu zahtevala prekid saobraćaja. Prema ugovoru, rok za završetak je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi, odnosno do kraja 2024. godine, a vrednost radova je 1,16 milijardi dolara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.