logo transparend vojvodina uzivo

Rimčeva „nevera“ konačno dobila sertifikat: Sve spremno za isporuku superautomobila kupcima

Ističe da je homologacija urađena, da je finalno podešavanje softvera u toku i da jedva čekaju da isporuče prve automobile kupcima u sledećih nekoliko meseci

Šef „Rimac grupe“ Mate Rimac objavio je na Facebook-u da je fabrika dobila papire neophodne za sertifikaciju svog električnog superautomobila i da je sve spremno za isporuku „nevere“ prvim kupcima.

„Napokon smo od nadležnih tela dobili konačnu dokumentaciju za EU sertifikaciju Nevere. Ovo je važno za nas jer smo uložili nebrojene sate, hiljade testova, godine teškog rada i mnogo uništenih superautomobila da bismo došli do ove tačke. U sledećih nekoliko nedelja trebalo bi da stignu i američki sertifikacijski dokumenti“, napisao je Mate Rimac na Facebook-u.

Ističe da je homologacija urađena, da je finalno podešavanje softvera u toku i da jedva čekaju da isporuče prve automobile kupcima u sledećih nekoliko meseci, prenosi RTS.

„Započeli smo projekat Nevera od čistog lista papira 2017. u vreme kada smo bili sasvim drugačija fabrika – samo 200 zaposlenih sa ukupnim kapitalom koji je do tog datuma iznosio 40 miliona evra. Pokazali smo automobil na sajmu automobila u Ženevi 2018. godine, što je bilo prerano. Verujte mi, nećemo ponoviti tu grešku! Bili smo naivni i mislili smo da ćemo automobil moći da isporučimo već 2020. Kao i uvek, stvari nikada ne idu po planu, pa smo sada tu – sa preko 1.500 zaposlenih, kapitalom od 830 miliona evra, sa puno više sede kose i iskustva. Naučili smo puno i to ćemo primeniti na sve što ćemo raditi u budućnosti“, napisao je Rimac.

Od jednog čoveka u garaži do superautomobila i „Bugatija“

Mate Rimac je svoj put do uspeha započeo iz hobija, kada je sa 20 godina svoj BMW proizveden 1984. godine u garaži prepravio na baterijski pogon. Rimac redovno ističe da mu je najveća inspiracija Nikola Tesla.

Foto: Rimac Automobili / Promo

Kompanija „Rimac automobili“ osnovao je 2009. godine, a samo 11 godina kasnije, firma je proslavila zapošljavanje svog 1.000. radnika. Sedište kompanije je u gradiću Sveta Nedelja u Zagrebačkoj županiji. Danas kompanija razvija električne pogonske sklopove i baterije visokih performansi za neke od najvećih svetskih proizvođača automobila, a Rimac je lansirao i dve generacije svojih superautomobila.

Kompanija „Rimac automobili“ postala je prošle godine i većinski vlasnik „Bugatija“, čuvenog francuskog proizvođača luksuznih sportskih automobila.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.