logo transparend vojvodina uzivo

Rimac najavio novi Bugatti hiperautomobil sa SUS motorom?

Rimac obećava da ćemo biti „začuđeni“ novim hiperautomobilom, koji će imati do sada neviđene karakteristike na serijskom automobilu.

Još u avgustu 2021. na Monterey Car Week-u Mate Rimac je pričao o planovima za novi hiperautomobil. Tada nije ulazio u detalje, samo je rekao da je potpuno novi model u razvoju i da bi mogao da stigne 2024.

Kako prenosi Motor1, sada je ovaj izvršni direktor novoosnovane kompanije Bugatti Rimac otkrio više stvari o novom modelu. 33-godišnji hrvatski preduzetnik je obećao da još uvek postoji budućnost za stari motor sa unutrašnjim sagorevanjem. On obećava da ćemo biti „začuđeni“ novim hiperautomobilom, koji će imati do sada neviđene karakteristike na serijskom automobilu.

Naravno, zadržavanje SUS motora ne znači da će sledeći Bugatti izbeći elektrifikaciju. Masivni W16 motor u centru hibridne postavke bi stvorio ludo moćan (i težak) automobil uzimajući u obzir da Super Sport 300+ već ima ogromnih 1.577KS, piše portal Autoblog.

Na osnovu prethodnih izjava, Mate Rimac je otvorenog uma o Bugatijevoj budućnosti. Prošle godine je rekao da bi „mogao da uradi nešto ludo“ ili „nešto potpuno ludo o čemu niko ne razmišlja“. Razmatra se kupe sa dugom haubom ili čak SUV, dok je čisto električni automobil koji koristi Neverinu tehnolgiju verovatno pitanje kada, a ne da li.

Međutim, Bugatti Rimac je obećao da će uložiti mnogo truda u potencijalni EV umesto da jednostavno promeni ime Nevere.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.