Recept za domaći kvasac od voća

Napravite domaći kvasac iz svog doma.

Sastojci za kvasac od voća

1 jabuka

750 grama oštrog brašna

520 ml vode

Priprema:

Jabuku prepolovite na pola, izvadite jezgro, te narendajte u jednu posudu

Pola kg brašna pomešajte s 350 ml vode, dodajte jabuku, te sve dobro zatvorite u teglu.

Nakon tri dana smesa će narasti i pojaviće se mehurići.

Pola smese bacite, a drugu polovinu u posudi pomešajte s 250 grama brašna i 170 ml vode.

Smesu dobro zatvorite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi.

Kada se pojave mehurići, vaš kvasac je spreman za upotrebu.

Za savršen hleb vam je potrebno 250 grama kvasca, a ostatak smese nastavite da održavate dodavanjem brašna i vode potrebnih da smesa bude retka.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.