Pripremite je na malo drugačiji način: Musaka od kuvanog krompira, pirinča i pilećeg mesa

Obavezno probajte i nećete se pokajati.

Sastojci
Potrebno je:

350 g krompira
100 g basmati pirinča
malo maslinovog ulja
300 ml vode
malo soli
malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
300 g kuvanog pilećeg mesa bez kostiju
60 g šargarepe iz supe
100 ml kisele pavlake
2 jajeta
malo mleka
Priprema

Krompir oprati i staviti kuvati u hladnu slanu vodu 30-ak minuta, te skinuti sa vatre, poklopiti i ostaviti u vreloj vodi oko 30 minuta.

Dok krompir stoji u vreloj vodi pripremiti pirinač. Pirinač propržiti na malo maslinovog ulja, preliti ga sa 300 ml vode te dodati so i mešavinu mediteranskog začinskog bilja.

Pirinač kuvati na laganoj vatri dok voda ne ispari. Sa kuvanog pilećeg mesa skinuti kožicu i iseći na manje parčadi. Kuvanu šargarepu iz supe iseći na kolutove.

Kuvani krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U nauljen vatrostalni sud slagati polovinu količine krompira, sav kuvani pirinač, kuvano pileće meso, te kuvanu šargarepu, zatim prekriti sa drugom polovinom krompira.

Pripremiti preliv od jaja, pavlake i mleka i preliti preko musake. Musaku staviti da se zapeče u rerni na 200 stepeni cca 20–30 minuta, dok ne dobije zlatastu boju.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.