logo transparend vojvodina uzivo

Napravite mućenicu, zaboravljeno srpsko jelo: Laka i brza priprema za preukusan jutarnji zalogaj

Prisetite se zašto važi za jedan od omiljenih doručaka

Malo smo zaboravili ona dobra stara i ukusna jela naše zemlje. Pod ovim mislimo i na poparu, cicvaru ali i na mućenicu. Recept za ovo staro jelo je jednostavno i svaka domaćica će moći da ga spremi.

Sastojci za mućenicu:
4 jajeta
400 ml mleka
10 kašika brašna
10 g sode bikarbone
malo masti
so
Priprema mućenice:
Pre svega dobro zagrejte rernu i pleh u kom ćete peći mućenicu dobro podmažite mašću.

U većoj činiji umutite jaja, mleko, brašno, sodu i so i dobro izmešajte mikserom. Kada se sve sjedini, onda prespite u spremljen pleh. Pecite mućenicu na 200 stepeni oko 20 minuta sve dok gornja kora ne porumeni.

Ne treba da se uplašite ako mućenica naraste jer što više raste to će ona biti ukusnija.

Možete napraviti i mućenicu sa većom količinom sastojaka.

Poslužite je samu ili uz neki mlečni proizvod.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.