Prezentacija mera i usluga Nacionalne službe za zapošljavnje u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Prezentacija mera i usluga koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje održana je za đake završne godine Tehničke škole “Sava Munćan” u Beloj Crkvi.

Prezentaciju su održale načelnica odeljenja za posredovanje Violeta Antonijević i šefica odseka za programe zapošljavanja, obrazovanje i obuke Emanuela Marina Mohan.

„Prošle godine održana je prva takva prezentacija na inicijativu škole i đaka, i s obzirom na efekte same prezentacije ponovili smo i ove godine“, istakla je Emanuela Marina Mohan, šef odseka za programe zapošljavanja, obrazovanje i obuke.

Đacima je predočeno koje su im mogućnosti nakon završetka školovanja, na koji način mogu da se prijave na evidenciju NSZ, i ukratko su im predstavljene mere zapošljavanja u koje mogu biti uključeni. I ove i prošle godine najveća zainteresovanost među đacima bila je za program Samozapošljavanja, kao i za obuke za tržište rada za sve one koji se nisu pronašli u zanimanju za koje su se opredelili tokom školovanja.

Učenici su bili zadovoljni informacijama koje su dobili, aktivno se uključivali u diskusiju i izneli svoje ideje koje imaju nakon završetka školovanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.