logo transparend vojvodina uzivo

Svetski dan deteta obeležen u Tehničkoj školi „Sava Munćan“

BELA CRKVA – Učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ snimili su video na temu šta za njih znači inkluzivno obrazovanje u sklopu projekta „Učimo svi zajedno“.

Projekat „Učimo svi zajedno“, koji realizuju Ministarstvo prosvete i UNICEF uz podršku Delegacije Evropske unije, ima za cilj da podstakne i doprinese daljem unapređivanju inkluzivnog obrazovanja u Republici Srbiji.

Aktivnosti projekta usmerene su na: unapređivanje inkluzivnog obrazovanja na nacionalnom i lokalnom nivou; jačanje kapaciteta profesionalaca za primenu svih principa inkluzivnog obrazovanja i obezbeđivanje podrške deci; jačanje novih uloga škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju kroz poslove resursnog centra na pružanju različitih vidova stručne podrške i obezbeđivanja asistivnih tehnologija.

Promocija inkluzivnog obrazovanja značajno doprinosi razumevanju i prihvatanju različitosti na dobrobit svakog deteta, pojedinca, zajednice i društva u celini.

„Tehnička škola „Sava Munćan“ u Beloj Crkvi uvažava činjenicu da je kvalitetno obrazovanje ono koje odgovara na potrebe svakog deteta i koje obezbeđuje da se svako dete školuje u grupi različitih vršnjaka, u atmosferi koja neguje tu različitost, i uz dodatnu podršku učenju kada god i iz kog god razloga je ona detetu potrebna. Takvo obrazovanje – koje zovemo inkluzivno obrazovanje – omogućava svakom detetu da dostigne svoje pune potencijale – intelektualne, lične i emocionalne, bez obzira na pol, etničku pripadnost, godine, poreklo, socijalnu situaciju ili bilo koju drugu ličnu osobinu. Zbog toga je inkluzivno obrazovanje istovremeno put ka jačoj ekonomiji i boljem društvu kome svako od nas daje svoj jedinstveni doprinos. Zato danas, 20. novembra na Svetski dan deteta, želimo da sa drugarima i drugaricama iz više od 200 škola širom Srbije u isto vreme pošaljemo snažnu i inspirativnu poruku: UČIMO SVI ZAJEDNO! Na ovaj način želimo da pokažemo koliko je važno da škola bude otvoreno mesto koje prihvata različitosti i slavi ih. Svetski dan deteta nas podseća da zajedno možemo stvoriti bolje i tolerantnije društvo u kojem se svako dete oseća voljeno, podržano i uvaženo. Zajedno radimo na tome da škola bude inkluzivno mesto, gde su sve naše različitosti dobrodošle!“ – stoji u saopštenju Tehničke škole „Sava Munćan“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.