Pravo letnje zadovoljstvo: Najkremastija sladoled-torta gotova je za 10 minuta

Topliji meseci menjaju naš ukus za slatkiše, pa ćemo na neko vreme napustiti klasične kolače i okrenuti se najkremastijim slatkim zalogajima.

A može li kremastije, mekanije i više osvežavajuće od uživanja u sladoled-torti?

Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za domaću sladoled-tortu koju svako ume da napravi, s njom nema greške, a rezultat je prava mala eksplozija ukusa na nepcima.

Sastojci:

Za koru

3 jajeta (na sobnoj temperaturi)
100 grama šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
60 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
35 grama kakao praha
3 kašike vrućeg mleka ili kuvane kafe
1/4 kašičice soli

Za sladoled

500 grama ohlađene slatke pavlake
300 grama ohlađenog i zaslađenog kondenzovanog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Dobro umutite jaja uz postepeno dodavanje šećera.
Sipajte ekstrakt vanile i mutite još malo.

Zatim pomešajte kakao s mlekom ili kafom, pa dodajte u smesu i nastavite da mutite.
Dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo, sve dobro promešajte silikonskom špatulom.
To sipajte u pleh, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok vam čačkalica zabodena u sredinu kore ne izađe suva i čista.

Potom ostavite da se prohladi, pa okrenite, uklonite pek-papir i presecite koru na dva dela tako da dobijete dve
Dobro umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile i nastavite da mutite dok ne bude fino gusto i kremasto.
Većim delom tog fila bogato premažite jednu koru (još bolje, nanesite debeo sloj špricem), pa preklopite drugom korom.

Nanesite preko ostatak krema.
Špatulom uklonite višak fila sa strane i poravnajte, pa stavite u zamrzivač.
Po želji ukrasite šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, gumenim bombonama, mlevenim bademima…

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.